Krónika

Idén is lesz zászlóünnep

Mégis megtartják a zászlóünnepet az Andrássy úton és a Hősök terén augusztus 30-án - tudatta Szilágyi Ákos főszervező.

Idén is lesz zászlóünnep
Az érdeklődőket szívesen látják
Fotó: https://1848.magyartrikolor.co

A zászlóünnep felvonulását eredetileg március 16-ára tervezték, akkor azonban a szervezést le kellett állítani a koronavírus-járvány miatt. Akkor úgy tűnt, idén elmarad ez a hagyományteremtő céllal létrejött kezdeményezés - hangzott el a Vasárnapi Újság műsorában.

„Jelen pillanatban törvényi szabályozás engedélyezi, hogy megtartsuk a rendezvényt” - jelentette ki Szilágyi Ákos, aki szerint ez „kimondottan Covid-barát rendezvény”, ugyanis az 1848 méter hosszú zászlót kétméterenként kell fognia egy-egy személynek.

Szilágyi emlékeztetett: augusztus 30-a, a dátum különös aktualitása, hogy 1940-ben ezen a napon a II. bécsi döntéssel visszakerült Észak-Erdély és a Székelyföld Magyarországhoz, az „idén pedig híján voltunk a trianoni megemlékezéseknek”, hiszen annak századik évfordulója éppen a járvány közepére esett.

A rendezvény keretében a Hősök terén Pataky Attila, Varga Miklós, Nagy Feró, Dévai Nagy Kamilla , Dr. Papp Lajos védnök, Szakály Sándor, Rékasi Károly, Nagy Szilárd és Ragány Misa Európa 2020 dalával, Kovács P. József, Kovács Nóri és Tolcsvay Béla lép fel.

Kapcsolódó írásaink