Krónika

Őrjöngő vadállatokká válnak az új dizájnerdrog áldozatai

Ahogyan arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, tizenegy embert már megölt az új drog, a „bika”, ami alig egy hónapja tűnt fel hazánkban. Már Budapesten is itt az új szer. Úgy tűnik, hogy a Szabolcs utca és az azt a Podmaniczkyvel összekötő alagút lett a főváros új Hős utcája. A környéken élők félnek és aggódnak, az érintett helyszínen ugyanis kettesével, hármasával együtt mozgó férfiak őrjöngenek a földön fekve, vagy sétálgatnak, mint a zombik.

Őrjöngő vadállatokká válnak az új dizájnerdrog áldozatai
Az új szer nagyon durva és gyors a hatása, ráadásul nagyon olcsó is (Képünk illusztráció)
Fotó: MH

A Ripost munkatársai felkeresték a szóban forgó helyszínt és arra a megállapításra jutottak, hogy úgy tűnik, a „bika” tényleg Budapestre ért. Ott-tartózkodásukkor azt tapasztalták, hogy a szerhasználók fényes nappal bonyolítják a drogbizniszt.

Félünk, bevallom – mondta egy, a Szabolcs utcában lakó anyuka a portálnak. Biciklijével a Podmaniczky felől érkezett a kis alagútba, ahol éppen három, bedrogozott férfi mászkált, miután a dílerüktől megkapták a cuccot. Az itt lakók azt mondják, egy hónapja durvult el ennyire a helyzet, a dílerek csoportokba verődve, fényes nappal az utcán árulják a portékájukat, és gyakran fekszenek teljesen kiütött emberek az utcán.

Annak is szemtanúi voltak, ahogy több drogbisznisz megköttetett: mindig ugyanaz a férfi, intéssel csoportot gyűjtött maga köré, és jól láthatóan gazdát cseréltek a kezekben valamik. A férfiak ezután vagy a Lehel tér irányába indultak el, vagy a Podmaniczky utca felé vezető kis alagút felé. Ezután többen bementek a Szabolcs utca egyes szám alá, majd pár perccel később, onnan kijőve újabb férfiakkal találkoztak. Mikor azonban a portál munkatársait kiszúrták, azonnal szétszéledtek, csak egyikük merészkedett ki később az alagútból, aki megfenyegette az egyik újságírót. A férfi azt érzékeltette: az alagút az övék, ott senki se merjen semmit felvenni!

A Bulcsú utcában kettesével, hármasával szoktak sétálni, kora délután aztán a Podmaniczy felőli oldalon döglenek a kijáratnál – mondta egy gyakran ott közlekedő helybeli, aki szerint az elmúlt egy hónapban kezdett ennyire eldurvulni a helyzet azon a környéken. 

A környékbeliek szerint valami új drog jelent meg a piacon, mert nagyon nagy most a mozgás, és sokkal több az „elzombisodott” ember – teszi hozzá. Sejtésük szerint a Hős utcai drogosok egy része költözött át ide, és most új bizniszbe kezdtek.

Egy biztos: a csoportokba verődött, kétes alakok megnehezítik az ott lakók, vagy arra közlekedők életét, hiszen sosem tudhatják, valamelyik férfi mikor őrül meg annyira, hogy valakire rátámadjon.

MIÉRT HÍVJÁK BIKÁNAK AZ ÚJ DROGOT?

Zacher Gábor elmondta, az Ördög lehelete elnevezésű dizájnerdrog óta nem volt ennyire veszélyes szer a piacon, az 2016-ban okozta a legnagyobb gondot Magyarországon. A piacon megjelent új szer neve azért „bika”, mert nagyon durva és gyors a hatása, ráadásul nagyon olcsó.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom