Krónika

Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai háromélű teknős

Mindkét szemhéján szarvacskákat visel egy kínai háromélű teknős, amelyet vasárnap tettek közszemlére az iZoo japán állatkertben, Sidzuoka kormányzóságban.

Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai háromélű teknős
Szarvacskákat visel mindkét szemhéján egy kínai háromélű teknős
Fotó: Twitter/iZoo

A hüllőkre és kétéltűekre szakosodott kavazui állatkert szerint valószínűleg ez az egyetlen ismert példánya a ritka teknősnek a világon.

A szarvakat viselő nőstény teknőst tavaly találta egy halász a Fudzsi-folyóban, Japán középső vidékén. A férfi egy ideig megtartotta az egyedülálló példányt, idén júliusban azonban a kavazui állatkertnek adományozta, hogy mások is láthassák.

Az állatkert főállatgondozója szerint amikor megkapták az első fényképet a szokatlan állatról, annyira meglepődtek, hogy hamisítványnak vélték a fotót.

Objektum doboz

Az iZoo szakemberei röntgennel egy centiméter hosszúnak mérték a szarvacskákat, amelyek feltevésük szerint elhalt bőrsejtekből képződhettek.

A 670 gramm súlyú, 16 centiméteres páncéllal rendelkező hüllő életkorát 10 évre becsülik.

Az állatgondozók pároztatták az unikális nőstényt egy szokványos külsejű hím kínai háromélű teknőssel, hogy megtudják, szarvacskákat viselő utódok születnek-e. A szaporulat 2021 tavaszára várható.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom