Krónika

Visszavonul a brit külügyminisztérium macskája

Nyugdíjba megy Palmerston macska, amely a brit külügyminisztérium főegerészeként szolgált az elmúlt több mint 4 évben - tudatta az állat Twitter-oldala mintegy 100 ezer követőjével pénteken.

Visszavonul a brit külügyminisztérium macskája
Palmerston macska, a brit külügyminisztérium főegerésze
Fotó: Justin TALLIS / AFP

Az üzenet szerint Palmerston elhagyja londoni külügyminisztériumot és „nyugdíjas éveit” vidéken fogja eltölteni.

Palmerston a battersea-i állatmenhelyről került a külügyminisztériumba 2016 tavaszán és akkor kapta meg a korábbi külügyminiszter és miniszterelnök, Lord Palmerston nevét is. 2016 májusában került be a hírekbe, amikor megfogta első egerét. Az évek alatt többször volt konfliktusa Larryvel, a miniszterelnöki hivatal macskájával.

Palmerston a battersea-i állatmenhelyről került a külügyminisztériumba 2016 tavaszán
Palmerston a battersea-i állatmenhelyről került a külügyminisztériumba 2016 tavaszán
Fotó: Alberto Pezzali / NurPhoto / N

A brit kormány többi macskája - Larry a miniszterelnök hivatalában, valamint Gladstone a pénzügyminisztériumban - továbbra is a helyén marad.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom