Krónika

Negatív rekordok a Kárpát-medencében

Tizeneggyel emelkedett a Magyarországon azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, valamint elhunyt egy idős, krónikus beteg – adta hírül a Koronavirus.gov.hu kormányzati portál. Így már 4564-en betegedtek meg, és 599 áldozata van a járványnak az országban. Jelenleg 534 aktív esetet tartanak számon, közülük hetvenkét személyt ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen heten vannak. Több mint háromezer-négyszázan már felépültek a betegségből.

Negatív rekordok a Kárpát-medencében
Maszkot viselő járókelő Kijevben
Fotó: AFP/NurPhoto/STR

Ukrajnában változatlanul gyorsuló ütemben terjed a vírus, szerdára ismét csak megdőlt a napi fertőzések száma, a hatóságok ugyanis csaknem ezerháromszáz esetet jelentettek. A korábbi csúcsot múlt hét szerdán regisztrálták, akkor egy nap alatt 1197 esetet találtak. Az országban ezzel már mintegy hetvenötezer-ötszázan kapták el a koronavírust. Csaknem ezernyolcszázan vesztették életüket, több mint negyvenegyezren pedig már meggyógyultak. Kárpátalján ez idáig csaknem ötezer-ötszázan betegedtek meg, kétszáztízen pedig elhunytak.

Hiába bíztak Romániában az elmúlt hetekben tapasztalt trend alapján a járvány stabilizálódásában, tegnapra ismét több mint ezerháromszáz esetet azonosítottak, ami a második legmagasabb napi érték. Mindemellett kiugróan magas volt a napi halálesetek száma is: negyvenegyen hunytak el az országban, ezzel már kétezer-ötszáz fölé emelkedett az áldozatok száma Romániában. Bár minden korábbinál több személyt nyilvánítottak gyógyultnak egy nap alatt (mintegy 580 főt), már meghaladja a hétezer-kilencszázat a kórházban ápolt betegek száma.

Csehországban szerda reggelre csaknem ötezer-egyszázra emelkedett az aktív esetek száma, ami ugyancsak rekord. Az országos előírások már nincsenek érvényben, jelenleg regionálisan és helyileg teszik meg a szükséges óvintézkedéseket.
A Worldometers.info adatai alapján már 18,7 millióan fertőződtek meg globálisan. Több mint 705 ezren vesztették életüket, 12 millióan pedig meggyógyultak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom