Krónika

Újabb könyves szekér nyitott meg a II. kerületben

Irodalom az utcán

Mozgó Könyvek elnevezésű közhasznú könyvterjesztési programja részeként újabb könyves szekeret nyitott meg a Közkincs Művészeti és Kulturális Közhasznú Egyesület a II. kerületi önkormányzat támogatásával a Margit körút és a Frankel Leó utca sarkán.

Boda István, az egyesület elnöke a megnyitón elmondta, céljuk, hogy olvasásra neveljék a fiatalokat a digitális kultúra idején, és névleges áron könyvet adjanak a kezükbe. Hozzátette, az idősebb korosztályoktól szintén jó visszajelzéseket kapnak, míg a családokat kötelező olvasmányokkal segítik. Emlékeztetett, mivel a szekerek rossz időjárási körülmények között nincsenek nyitva, már online is elérhetővé tették a kínálatot. Folyamatban van egy könyves szekér engedélyeztetése a Széll Kálmán téren is. Berg Dániel alpolgármester arról beszélt, a II. kerület olvasókerület, ezt igazolta a hűvösvölgyi szekér sikere is. Mint mondta, a könyvek amolyan utazási lehetőséget nyújtanak, rajtuk keresztül fantasztikus világokat, történeteket ismerhetünk meg.

Kapcsolódó írásaink

Pár száz forint a szellem védelmében

ĀA Mozgó Könyvek első, Emmanuel nevű szekere 2014-ben gördült ki Budapest utcáira, azóta kilenc helyszínen vásárolhatunk olcsón minőségi könyveket