Krónika

Szorul a hurok Ghislaine Maxwell körül

Egy amerikai szövetségi bíró, Loretta Preska úgy döntött, egy héten belül dokumentumokat hoz nyilvánosságra egy 2015-ös ügyről, amelyben Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epstein egykori barátnője, illetve bűntársa is érintett – írta a CNN. A védelemnek ennyi idő áll rendelkezésére, hogy fellebbezést nyújtsanak be.

Szorul a hurok Ghislaine Maxwell körül
Ghislaine Maxwell
Fotó: AFP/David Himbert/Hans Lucas

Ismert, Jeffrey Epstein amerikai milliárdost tavaly vették őrizetbe fiatalkorúakkal szemben elkövetett szexuális visszaélések miatt, miután egykori áldozata, Virginia Giuffre megvádolta.

A férfi magánszigetén főként fiatalkorúakból álló prostitúciós hálózatot tartott fent magas rangú ügyfelei számára. Epstein tavaly augusztusban öngyilkos lett cellájában.

A férfi egykori barátnőjét idén júliusban tartóztatták le, aki a vádirat szerint részt vett a lányok beszervezésében, valamint maga is visszaéléseket követett el. A nő mindvégig tagadta a vádakat.

Epstein ellen Giuffre még 2016-ban indított polgári peres eljárást, most ennek az ügynek a dokumentumai kerülhetnek nyilvánosságra. Ghislaine-t ezzel az eljárással összefüggésben hamis tanúzással is vádolják.

Kapcsolódó írásaink