Krónika

Siófoki razzia és alkoholstop

Hétvégén ismét rendőrök lepték el a siófoki Petőfi sétányt, csaknem ezer embert ellenőriztek. Eközben a képviselőtestület nemet mondott a közterületi alkoholfogyasztásra.

Siófoki razzia és alkoholstop
Augusztustól tilos lesz közterületen alkoholt fogyasztani Siófokon
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Vasárnapra virradó éjjel ismét rendészeti és bűnügyi razziát tartottak a siófoki Petőfi sétányon. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség és a társszervek bevonásával közel ezer embert ellenőrzött. Helyszíni bírságot két esetben szabtak ki, négy alkalommal feljelentést tettek, és további húsz személyt figyelmeztettek. Egy 21 éves ácsi férfit tetten érték, elfogták, garázdaság miatt állították elő. Csaknem száz rendőr akciózott, július elején volt utoljára ilyen nagyszabású razzia.

Eközben a képviselő testület múlt heti rendkívüli ülésén döntött arról, hogy augusztus 1-től a közterületi alkoholfogyasztás tilalmát kiterjesztik az egész város területére, kivéve például a strandokat és a vendéglátó egységeket. Emellett betiltják  az éjszaka nyitva tartó üzletekben az alkoholárusítást 22 és 6 óra között, ugyanakkor a vendéglátó egységek itt is kivételt jelentenek – derül ki a Siófoki Hírek beszámolójából.

A javaslatot Lengyel Róbert független polgármester terjesztette a testület elé. „...Az volt a célom, hogy a közterületi alkoholfogyasztásnak és a nyakló nélküli alkohol vásárlásnak gátat szabva, tegyünk újabb lépéseket a rend irányába és az ismét elburjánzani látszó buliturizmus újjáéledése ellen” – írta Facebook-oldalán. A képviselőtestület ülésén a Siófoki Hírek tudósítása szerint Lengyel Róbert így fogalmazott: „Újra megjelentek a részegen, csordában vonuló bulituristák a városban, akik tonnaszám hagyják a szemetet maguk után. Feltankolnak az üzletekben, aztán mire a partra érnek, már dülöngélnek – rájuk nincs szüksége a városnak. Bírom a rendőrkapitány ígéretét a rendelet szigorú betartatására.”

Az alkoholstop mellett július 17-től augusztus 30-ig rendezvényterületté nyilvánították a Petőfi sétányt, ezzel lehetővé vált, hogy biztonsági őrszemélyzetet alkalmazzanak. 

Kapcsolódó írásaink