Krónika

Eltörték túszuk csontjait

Brutális emberrablókat fogtak

Húszmillió forint váltságdíjat követeltek elrablói egy férfitól, akit csaknem két napon át kínoztak, több csontját is eltörték – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Eltörték túszuk csontjait
Fotó: police.hu

Balotai Attila elmondta: a sértettet július 6-án hat férfi rabolta el, közülük négyet már elfogtak a rendőrök. Az emberrablás hátterében egy eltűnt autó állhat. A nyomozók éppen az eltűnt Ford Mustang miatt mentek ki július 7-én a sértett lakására, ahol azt látták, hogy az igen rossz állapotban lévő férfit barátai támogatják le a lépcsőn. Kiderült, hogy a ház mélygarázsában három férfi rátámadt a sértettre, autóba ültették, és egy Cinkotai úti telephelyre vitték. Folyamatosan fenyegették, vascsővel törték el a lábát és a kulcscsontját, és szilánkosra törték az arccsontját is, miközben először öt-, majd húszmillió forintot követeltek tőle. Amikor világossá vált számukra, hogy esély sincs az összeg előkerítésére, először el akarták tüntetni, de végül szabadon engedték. Ilyen brutális emberrablás legutóbb az 1990-es években történt Magyarországon.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom