Krónika

Szándékosan idézte elő a tragédiát és hajtott a víztározóba a kínai buszsofőr

Bosszút akart állni

Az őt ért sérelmek miatt szándékosan hajtott bele egy tóba Délnyugat-Kínában egy buszsofőr, aki tettével huszonegy ember halálát okozta a múlt héten.

A South China Morning Post hongkongi lap szerint a férfi azért akarhatott bosszút állni, mert a helyi kormányzat lerombolta az otthonát egy városfejlesztési projekt részeként. A Csang névvel azonosított férfi telefonon panaszt is tett az ügyben, és azt kérte, ne bontsák el az otthonát anélkül, hogy másikat biztosítanának helyette. Az épületet a tragédia reggelén bontották le. A buszsofőr aznap vezetés előtt és közben is alkoholt fogyasztott, és mielőtt a volán mögé ült, felhívta barátnőjét, akivel pesszimista és cinikus gondolatokat osztott meg. A jármű végül egy hirtelen kanyart követően, öt sávon keresztülgázolva hajtott a helyi víztározóba. A balesetben a férfi és húsz utasa vesztette életét, tizenöten pedig megsérültek. Csang egyébként júniusban aláírt egy megállapodást a helyi kormányzattal arról, hogy otthonáért cserébe mintegy 72 ezer jüan (3,2 millió forint) egyszeri kártérítést kap, ám az összeget nem vette át.

Kapcsolódó írásaink

Tizenkét évet kapott a sofőr

ĀVeronai busztragédia: a maximálisan kiszabható büntetésre ítélték a diákokat szállító busz vezetőjét, V. Jánost – egy hozzátartozó szerint üzenetértéke is van a döntésnek

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom