Krónika

Nyaralási terveinket is átalakította a járványhelyzet

A koronavírus-járvány számtalan területen befolyásolta életünket, többek között az idei nyaralást is. Arról kérdeztük a járókelőket, hogyan tervezik pihenésüket.

Nyaralási terveinket is átalakította a járványhelyzet
Sokan nem kockáztatnak, belföldön pihennek
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

„Több Balaton, kevesebb Adria”, és akkor a járvány is féken tartható lesz - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.

Úgy tűnik, az általunk megkérdezettek is egyetértenek a kormányfő szavaival, hiszen a többség úgy nyilatkozott, idén nyáron mindenképpen valamelyik népszerű belföldi turisztikai célpontot keresik fel, és elhalasztják külföldre tervezett útjukat. Mint mondták, ennek oka a jelenlegi koronavírus-helyzet, és biztonságosabbnak tartják, ha Magyarország határain belül pihennek.

Objektum doboz

„Hazánk ma egész Európában az egyik legbiztonságosabb ország a járvány szempontjából” - mondta vasárnap Gulyás Gergely. Hozzátette, a világban azonban nem mindenhol ennyire sikeres a védekezés, így a járvány újra és újra több helyen fellángol. 

Ezért a kormány az operatív törzs javaslatára arról döntött, hogy a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három - vörös, sárga és zöld - kategóriába sorolja az államokat és ennek megfelelően korlátozza az onnan érkezők határátlépését - fejtette ki Gulyás Gergely. A besorolást hetente tekintik át, ám amennyiben valahol jelentősen megnövekedik a fertőzöttek száma, a járványügyi minősítés azonnal változhat.

Az utazási korlátozó intézkedések szerdától lépnek hatályba. 

Kapcsolódó írásaink

Íme, az európai országok besorolása

ĀA kormány vörös, sárga és zöld kategóriába sorolta az államokat a koronavírus-járvány súlyossága alapján - A MÁV szünetelteti szerbiai járatait