Krónika

Felfüggesztettet kapott a sólyi gyerekgyilkos apja rágalmazás és zaklatás miatt

Tárgyalást tartott kedden a Veszprémi Törvényszék a sólyi gyerekgyilkos apjának ügyében. Ismert, a kiskorú F. Ferencet július elején jogerősen tizenöt év fegyházra ítélték, amiért Sólyon 2018 májusában megölt egy nyolcéves kislányt.

Felfüggesztettet kapott a sólyi gyerekgyilkos apja rágalmazás és zaklatás miatt
Felfüggesztettet kapott a sólyi gyerekgyilkos apja rágalmazás és zaklatás miatt
Fotó: MH

A fiú korábban első fokon is tizenöt évet kapott, ezt követően 49 éves apja egy napilap internetes oldalán – álnéven hozzászólva egy cikkhez – azzal fenyegette meg az áldozat bátyját, hogy megöli, a meggyilkolt kislány apját pedig rágalmazta.

A férfit az ügyészség emberölés előkészületével és rágalmazással vádolta, a bíróság csak zaklatás és rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek, mindezek miatt egy év kilenc hónap – három év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetéssel sújtotta – derül ki a Veszprémi Törvényszék közleményéből.

Emellett megszüntették a letartóztatását is. A bíróság a sértett megölésére irányuló szándékot nem állapította meg ítéletében. Az ügyész súlyosításért és más minősítésért fellebbezett, valamint továbbra is letartóztatásban látnák a vádlottat, így az ítélet nem jogerős. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom