Krónika

Tizenhárommal emelkedett a fertőzöttek száma hazánkban

Tizenhárommal, 4247-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Tizenhárommal emelkedett a fertőzöttek száma hazánkban
A vendéglátóhelyeken a másfél méteres védőtávolságot asztaltársaságonként kell betartani
Fotó: MH/Purger Tamás

Mint azt a kormányzati portálon írták, újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. A halottak száma változatlanul 595, 3073-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 579. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. 127 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öt van lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 2453-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 295 561.

Kiemelték, a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket.

A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. A kormány ezért döntött bizonyos országok esetében a beutazási szabályok szigorításáról - tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1993) és Pest megyében (641) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (116), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Igazolt COVID-19 fertőzöttek száma megyénként
Igazolt COVID-19 fertőzöttek száma megyénként
Fotó: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó írásaink

Most a Balkánon támad a vírus

ĀHorvátországban rekordot döntött az új fertőzöttek száma, mától sok helyen kötelező a szájmaszk viselése, miközben jó hírek érkeztek az oltóanyag- és gyógyszerfejlesztésekről