Krónika

Új park nyílt a Városliget közelében

Tesztüzem keretében már várja a látogatókat a Városliget közelében kialakított Bókay-kert.

Új park nyílt a Városliget közelében
132 fa és közel 6 ezer cserje a Bókay-kertben
Fotó: MH/Purger Tamás

A Liget Budapest projekt eredményeképpen létrejött új park több mint egyhektáros területen fekszik, a XIII. kerületi Szabolcs utca és Vágány utca között, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ környezetében.

A korszerű magyar gyermekorvoslás megteremtőjéről, Bókay Jánosról elnevezett parkban százharminckét fa és ötezer-kilencszáz cserje található, a sétálók kényelmét padok, kerékpártárolók szolgálják, de madáretetőket, illetve -itatókat, valamint úgynevezett rovarhoteleket is kihelyeztek a kertben.

A Bókay-kert 13 ezer négyzetméteren fekszik
A Bókay-kert 13 ezer négyzetméteren fekszik
Fotó: MH/Purger Tamás

A park nyitvatartási időben, 7–19 óráig szabadon látogatható.

Kapcsolódó írásaink

Tovább szépül a Városliget

ĀLiget Budapest Projekt: nyár végéig elkészül a terepjátszótér és az új sportcentrum is – Ősszel a Kis botanikus kertet, míg év végén a promenádot vehetik birtokukba a látogatók

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom