Krónika

Toplistás körözött magyar bűnözőt fogtak el, aki több mint egy éve bujkált Hollandiában

Hat elfogatóparancs volt ellene

Több mint egy évig bujkált egy, a rendőrségi körözési toplistán szereplő férfi, akit június 26-án fogtak el Hollandiában.

A férfi hamis osztrák iratokkal próbálta meg igazolni magát. S. Csaba társaival korábban 150 millió forint értékű droggal és 56 millió forint értékű hamis 500 euróssal üzletelt. Még 2015-ben fülelték le őket a magyar hatóságok: a 47 éves siófoki S. Csabánál, valamint társánál, a 44 éves T. Istvánnál tartott házkutatások során összesen 6,9 kilogramm kábítószert, valamint 228 darab hamis 500 eurós bankjegyet találtak. Emellett akkor a NAV munkatársai egy Ausztriából belépő magyar kamiont és sofőrjét, a 42 éves, győri S. Ákost is ellenőrizték. A járműben ecstasyt és amfetamint találtak, ami S. Csaba megbízásából érkezett Magyarországra. Emellett a nyomozók öt olyan férfit is beazonosítottak, akik forgalomba hozták a hamis bankjegyeket. A most elfogott férfi ellen már tartott a bírósági eljárás, bűnügyi felügyeletben volt, amikor tavaly februárban levágta magáról a nyomkövetőt és megszökött. Szökése alatt a bíróság tizenkét és fél év fegyházra ítélte, hat elfogatóparancs volt érvényben ellene. Arról, hogy a bűnözőt kiadják-e Magyarországnak, a holland bíróság fog dönteni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom