Krónika

Nemzetközi embercsempészcsoport magyar tagjait fogta el a rendőrség

Embercsempész csoportot számolt fel a rendőrség - közölték csütörtökön a police.hu honlapon.

Nemzetközi embercsempészcsoport magyar tagjait fogta el a rendőrség
Két magyar embercsempész kezén is kattant a bilincs (képünk illusztráció)
Fotó: Pixabay

A közlemény szerint a nemzetközi bűnözői csoport két magyar tagja közül a férfit már január 14-én elfogták a rendőrök az M5-ös autópálya jakabszállási lehajtójánál. Az általa vezetett Toyotában ugyanis öt külföldi férfi volt, egyikük a csomagtartóban.

Mindegyikük szír állampolgárnak vallotta magát, és nem tudta igazolni sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét, sem személyazonosságát, ezért őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

A gépkocsit vezető E. Attila ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított.

Objektum doboz

A nyomozás megállapította, hogy a férfi az elfogása előtti két napban öt alkalommal összesen huszonöt illegális bevándorlót vitt át a magyar-szerb határszakaszon, majd Ausztria felé ment tovább velük.

Tevékenységét a Budapesten tartózkodó O. A. Károlyné koordinálta. A 44 éves nőt a nyomozók június 16-án a fővárosban fogták el. Számos olyan eszközt foglaltak le nála, amelyek arra utalnak, hogy irányítószerepet játszott egy nemzetközi illegális embercsempész-hálózatban, valamint „előrevetítik további személyek elfogását” - olvasható a közleményben.

A nőt bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását. E. Attila már januártól letartóztatásban van.
 

Kapcsolódó írásaink

„Szó sincs valódi politikai menedékkérelmi hullámról”

ĀBakondi György: A fiatal, életerős férfiak – akik naponta próbálnak átjutni a határon – egyszerűen csak le akarják küzdeni ezt az akadályt, és embercsempészek segítségével igyekeznek minél hamarabb Ausztriába, de még inkább tovább, Németországba jutni