Krónika

Cáfolják Madeleine McCann szülei, hogy az ügyészség megerősítette lányuk halálhírét

Folyamatban a nyomozás

A hatóságok június 3-án jelentették be, hogy új gyanúsítottja van a világ legismertebb gyermekeltűnési ügyének, és azt feltételezik, Madeleine McCann eltűnéséért egy német férfi, Christian B. lehet a felelős, aki ellen gyilkosság gyanújával indult eljárás. A kislány holtteste ugyanakkor még nem került elő.

Cáfolják Madeleine McCann szülei, hogy az ügyészség megerősítette lányuk halálhírét
Madeleine McCann
Fotó: AFP

A Sky News tegnap arról írt, a német ügyészség egy tagja levélben értesítette Madeleine szüleit, hogy közvetlen bizonyítékuk van arra, hogy lányuk már nincs életben. Néhány órával később azonban a kislány szülei közleményben tudatták, a hír nem igaz, nem kaptak levelet az ügyészségtől. Mint írták, az ehhez hasonló megalapozatlan híresztelések feleslegesen bolygatják fel a családjuk és barátaik életét. Hangsúlyozták, amíg a nyomozás folyamatban van, nem fűznek kommentárt a nyomozáshoz, ez a hatóságok dolga, akiket messzemenőkig támogatnak. Emlékezetes, Madeleine 2007-ben tűnt el egy portugáliai üdülőhelyen, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A gyilkossággal gyanúsított férfi 2007-ben éppen azon a környéken élt, ahol a lány eltűnt. A negyvenhárom éves Christian B.-t a rendőrök szexuális ragadozóként írták le, jelenleg is börtönbüntetését tölti szexuális erőszak miatt, de több más bűntény elkövetésével is gyanúsítják.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom