Krónika

Rekordmeleg volt májusban

Növekvő átlaghőmérséklet

Múlt héten az Európai Unió műholdas légkörfigyelő szolgálata, a Copernicus jelentette, hogy az idei május volt a legmelegebb a Földön a feljegyzések kezdete óta.

Ezt erősítik meg az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) hétvégén közzétett adatai is. Eszerint az idei május 2016 májusával együtt volt az eddigi legmelegebb a mérések 1880-as kezdete óta, a szárazföldek és a világtengerek feletti levegő 15,7 Celsius-fokos átlaghőmérséklete 0,95 fokkal haladta meg a 20. század 14,8 Celsius-fokos átlaghőmérsékletét. Különösen forróság volt Ázsia nagy területein, Afrika északi részén, Alaszkában, Dél- és Közép-Amerikában és Nyugat-Európa sok részén. A NOAA szerint valószínű, hogy 2020 a két legmelegebb esztendő egyike lesz 1880 óta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom