Krónika

Hátrányos helyzetű járásokba jutott a kelengyecsomagokból

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft., mint a „Családbarát ország” kiemelt európai uniós projekt megvalósítója, egy program keretében 2019. november 18. és 2020. június 10. között 1500 darab Kelengyecsomagot juttatott el Magyarország három hátrányos helyzetű járásába.

Hátrányos helyzetű járásokba jutott a kelengyecsomagokból
1500 Kelengyecsomagot juttattak el nehéz sorsú családokhoz
Fotó: Förster Tamás

A szervezet közleményében leírta, a program keretében az Észak-magyarországi régióban, Salgótarján, Ózd és Bátonyterenye járásokban született, egy év alatti gyermekek családjai a kisbaba érkezését követő időszakban, nélkülözhetetlen tárgyakat - például műanyag babakádba csomagolva rugdalózót, törülközőt, ágyneműt, itatópoharat, nadrágpelenkát, kissapkát - és a gyermeki fejlődést, annak esetleges problémáit közérthetően bemutató kiadványt vehettek át.

– Egy kisbaba születésekor az öröm mellett kiadás is jelentkezik. Ezen is szeretne enyhíteni a kormány – fogalmazott Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a salgótarjáni ünnepségen, amely egyben a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) Kelengyecsomag projektjének záróprogramja volt.

Novák Katalin azt is hangsúlyozta: a kormány együtt dolgozik a családbarát szemlélet kialakításán a CSBO-val.

A csomag osztására eleinte az erre kijelölt osztási pontokon, később (a pandémiás helyzetre való tekintettel) az ózdi és salgótarjáni kórházak szülészeti osztályain került sor. A visszajelzések szerint az érintettek nagyon örültek és kifejezetten hasznosnak ítélték a segítséget - írták a közleményben.

Kapcsolódó írásaink