Krónika

Megkezdték a Ferencvárosban talált világháborús bomba hatástalanítását

Megkezdődött a Ferencvárosban múlt pénteken talált második világháborús bomba hatástalanítása - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön késő este az MTI-vel.

Megkezdték a Ferencvárosban talált világháborús bomba hatástalanítását
Második világháborús, 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a fővárosban, a IX. kerületi Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen 2020. június 11-én
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Gajdos Milán elmondta, hogy az 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen került elő.

A robbanótest biztonságos elszállításához a helyszínen kell hatástalanítani a bombát, ezért ki kell üríteni az érintett területet. A rendőrség már megkezdte a terület lezárását - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a légibomba két gyújtószerkezetet tartalmaz, csak azok eltávolítása után emelhetik ki az eszközt, és szállíthatják el a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábban azt közölte az MTI-vel, hogy útlezárásokra, a közösségi közlekedés korlátozására kell számítani a Kvassay Jenő út környékén, és lezárják a Rákóczi hidat is.

A Mávinform tájékoztatása szerint szünetel a forgalom a Budapest-Kelenföld és Ferencváros, illetve a Soroksári út és Ferencváros állomás között a lezárások miatt, több késő esti vonat rövidebb útvonalon közlekedik.
 

Kapcsolódó írásaink