Krónika

A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet

A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forint támogatást nyújt az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat és gyerekeket segítő munkájához.

A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet
A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet
Fotó: Facebook / Szerencsejáték Zrt.

Az 50 millió forinttal a koronavírus-járvány miatt fokozottan nehéz helyzetbe került családokat támogatják, valamint a gyerekek nyári táboroztatását - mondta el Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója az adományozást bejelentő szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Az adományozás részeként 500 család jut élelmiszert és higiénés eszközöket tartalmazó azonnali kríziscsomaghoz, valamint a felajánlással 600 nehéz körülmények között élő gyerek nyári táboroztatását és fejlesztését is támogatják országszerte.

„A mai nap üzenete az, hogy nem szabad megfeledkezni arról a társadalmi rétegről, amely a legnagyobb gondokkal küszködik ebben az országban” - hangsúlyozta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-vezérigazgatója.

Kiemelte, hogy nyári táboraikban nemcsak gyermekmegőrzésről van szó, hiszen szakembereket alkalmaznak, és a táborok az élményszerzés és a feltöltődés mellett kitörési pontot is jelenthetnek a résztvevő gyerekeknek.

A segélyszervezet az érvényben lévő járványügyi előírások betartása mellett, ellátással szervezi meg a napi foglalkozásokat és a nyári táborokat a rászoruló gyerekeknek. Azokat a családokat pedig, amelyeknek a napi megélhetését veszélyezteti a járványhelyzet, élelmiszer- és higiéniaitermék-adományokkal segítik - tette hozzá Lehel László.

Kapcsolódó írásaink