Krónika

Ősszel avathatják fel az áldozatok emlékművét

Hableány-tragédia

Már tervezik és várhatóan idén ősszel felavatják a Hableány sétahajó balesete áldozatainak emlékművét Budapesten – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn telefonon tárgyalt Kang Kjungvha dél-koreai külügyminiszterrel, aki köszönetet mondott Magyarországnak a hajótragédia során mutatott szolidaritásért, és az egyéves évfordulón tartott megemlékezésekért. Továbbá elismerésüket fejezték ki egymásnak a koronavírus elleni védekezésben tett erőfeszítések miatt. Szijjártó Péter kiemelte, tavaly a koreai vállalatok döntöttek a legtöbb magyarországi beruházásról: a Samsung SDI és az SK Innovation beruházásai nyomán hazánk az elektromos autók iparának európai fellegvárává vált. A beruházásoknak köszönhetően a kereskedelmi forgalom is dinamikusan bővül, az első negyedévben huszonegy százalékkal nőtt, és megközelítette az egymilliárd dollárt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom