Krónika

Rendkívüli állapotot rendeltek el Oroszországban

Olajbaleset Norilszkban

Mintegy húszezer tonna gázolaj ömlött ki pénteken az oroszországi Norilszkban, miután egy személyautó nekiütközött egy olajtárolónak a Nornickel Bányavállalathoz tartozó Norilszki-Tajmiri Energetikai Vállalat hőerőművének területén.

A balesetben senki nem sérült meg, a gázüzemű erőmű működésében sem történt fennakadás, a helyszínen keletkezett tüzet hamar eloltották. Az erőmű alkalmazottai két napig maguk próbálták kezelni a katasztrófát, és nem is hívtak mentőalakulatokat. A kifolyt üzemanyag azonban mintegy háromszázötven négyzetkilométeren folyt szét, terjedését keddre megállították. Becslések szerint hatezer tonnányi olaj került a talajba, a vizekbe pedig további tizenötezer tonna. Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap jóváhagyta a szövetségi szintű rendkívüli állapot bevezetését. A főügyészség büntetőeljárást kezdeményezett. A hőerőmű üzemvezetőjét már őrizetbe vették.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom