Krónika

Szabadnapos mentőtiszt élesztett újra egy járókelőt Debrecenben

Debrecenben autózott kedden délelőtt a Nyírábrányi Mentőállomás fiatal vezetője, amikor vezetés közben egy 70 év körüli férfit pillantott meg a járdán fekve. Kocsijával leparkolt és azonnal segítséget nyújtott - közölte az Országos Mentőszolgálat.

Szabadnapos mentőtiszt élesztett újra egy járókelőt Debrecenben
Járókelőt élesztett újra egy szabadnapos mentős Debrecenben (Képünk illusztráció!)
Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgál

Az OMSZ Facebook-oldalán leírta, hogy a szerencsétlenül járt férfi mellett többen ácsorogtak, amikor Terdik Márta mentőtiszt kiszúrta autójából. Megállni ugyan nem tudott azonnal a forgalmas főúton, de az első lehetőségnél menten visszafordult és segítségül sietett.

Miután gyorsan leparkolt és megvizsgálta a beteget, aki már nem vett levegőt, a mentőtiszt azonnal újraélesztésbe kezdett, amit a perceken belül kiérkező mentőegységgel közösen, emelt szinten folytattak. A küzdelem az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül eredményre vezetett, stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit a mentők - olvasható a bejegyzésben.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A Magyar Mentőszolgálatnak adományozott a MÁV-Start

ĀEgy teherautónyi élelmiszert és tíz darab 210 literes hűtőszekrényt juttatott el a MÁV-Start Zrt. összesen másfél millió forint értékben az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, ezzel támogatva a hősies munkát végző mentősöket