Krónika

Szabadult a börtönből Kaiser Ede

Tizennyolc év rács mögött

Tizennyolc év után szabadult tegnap reggel a börtönből Kaiser Ede (képünkön). „Kicsivel több volt, mint ami jólesett”– mondta a Blikknek a Kozma utcai börtön előtt a férfi.

Szabadult a börtönből Kaiser Ede
Kaiser Ede
Fotó: MH

Kaisert a nyolc áldozatot követelő 2002. májusi móri bankrablás miatt életfogytiglanra ítélték, majd miután kiderült, hogy nem volt köze az ügyhöz, felmentették. A bíróság 2009-ben mondta ki, hogy nem ő a móri gyilkos, de egyéb bűncselekmények miatt tizennyolc évet kellett ülnie. Társai­val 1999 márciusa és 2000 júniusa között törtek be bevásárlóközpontokba, 2001-ben pedig egy budaörsi pénzszállítót akartak kirabolni Hajdú Lászlóval. A móri mészárlás ügyében végül Weiszdorn Róbertet ítélték életfogytiglanra, társa, Nagy László még az előzetes letartóztatásban öngyilkos lett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom