Krónika

Perelhetik az ausztrál bíboros ügyéről tudósítókat

Megszegték a hírzárlatot

Több tucat ausztrál újságíró és sajtóorgánum ellen indulhat per ősszel, mert a hírzárlat ellenére tudósítottak a George Pell bíboros elleni ítéletről – írta az MTI.

Két éve, az ítélethirdetéskor a bíróság az egész országra hírzárlatot rendelt el a gyerekmolesztálással vádolt George Pell bíboros, volt vatikáni pénztárnok ügyében. Az ügyészség szerint tizenkilenc újságíró és huszonegy sajtóorgánum segítette a külföldi médiát a bírósági tiltás megsértésében, vagy ösztönözte rá, megsértve a hírzárlatot. Pellt 2018. decemberében elítélték, de idén áprilisban felmentették a vádak alól. A bírósági korlátozás megsértéséért akár öt év börtönnel és közel 100 ezer ausztrál dollár (mintegy 21 millió forint) pénzbírsággal büntethetők a magánszemélyek, a jogi személyek akár ennek ötszörösével is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom