Krónika

Rettegett a környék a Deák téri késelőtől, megemlékezésre készülnek a szurkolók

Fiatal futballdrukkerek az áldozatok

Borítékolható volt, hogy a Deák téri késelés első számú gyanúsítottja előbb-utóbb börtönbe kerül, a fiú barátai ugyanis a Blikknek úgy fogalmaztak, mostanában rettegett tőlük a környék, társaival belekötöttek az élő fába is.

Rettegett a környék a Deák téri késelőtől, megemlékezésre készülnek a szurkolók
A Deák térnél két banda csapott össze
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A fiú intézetben is nevelkedett. Közben a késelő édesanyja a Borsnak arról beszélt, fia kábítószer hatása alatt állhatott, és módosult tudatállapotban követhette el tettét. Ahogy lapunk megírta, miután két, nagyrészt büntetett előéletű társaság múlt péntek hajnalban összeverekedett, a 18 éves, éppen születésnapját ünneplő Cs. Krisztián halálra szúrt egy 16 és egy 21 éves fiút. A bíróság vasárnap egy hónapra elrendelte ő és két társa, egy testvérpár letartóztatását. A késelőt több ember sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják, tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztést vagy akár életfogytiglant is kaphat. Két társa ellen csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság a gyanú, ezért legfeljebb három évet kaphatnak. Cs. Krisztián ellen korábban más, folyamatban lévő büntetőügyekben – mivel bejelentett lakcímén nem tartózkodott – körözést és elfogatóparancsot adtak ki. A másik két fiú pedig egy 2019-ben indult nyomozás adatai alapján, miután a szüleik kirakták őket a lakásukból, egy VI. kerületi albérletben élt, ahol egyikük nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott a főbérlőnek. Bejelentett munkahelye egyik gyanúsítottnak sincs, ketten pedig kábítószerfogyasztók – derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből. A meggyilkolt fiúk futballdrukkerek voltak. Míg a 16 éves M. László a REAC-nak, addig a 21 éves K. Gergely az Újpestnek és a Vízműveknek szurkolt. A ViolaFidelity Újpest-szurkolói csoport Facebook-oldalán közölte, csütörtökön 19 órakor közös megemlékezést tartanak a Deák téren, a vérontás helyszínén, amelyen várhatóan több rivális szurkolótábor is részt vesz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom