Krónika

A koronavírusnál is nagyobb pusztítást végzett az Amphan Indiában és Bangladesben

Szuperciklon Ázsiában

Legkevesebb huszonketten vesztették életüket az Amphan ciklon miatt, amely óriási pusztítást végzett szerdán Indiában és Bangladesben.

Előbbi országból a BBC szerint tizenkét, utóbbiból pedig tíz áldozatról számoltak be a hatóságok. Az elhunytak halálát kidőlt fák vagy összeomlott épületek okozták. A vihar Nyugat-Bengália fővárosát, Kalkuttát is érintette, ahol tizennégymillió ember maradt áram nélkül. Az ítéletidő számos várost árasztott el, utakat zárt el, fákat csavart ki a földből és teljes szigeteket vágott el a külvilágtól. Mamata Banerdzsi, Nyugat-Bengália vezető minisztere szerint a pusztítás nagyobb, mint amit a koronavírus végzett. Az Amphan hétfőn egy 5-ös erősségű hurrikánnak megfelelő, 265 kilométeres szélsebességgel tombolt a Bengáli-öbölben (ezzel a valaha mért legerősebb ciklon a térségben), de mire partot ért, veszített erejéből, tegnap pedig tovább gyengült.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom