Krónika

A hazánkban beazonosított fertőzöttek száma 3341 főre nőtt

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

A hazánkban beazonosított fertőzöttek száma 3341 főre nőtt
A közösségi közlekedés járatai mellett az üzletekben, boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban is kötelező az arc eltakarása
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

 A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 430-ra emelkedett. 1102-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1809-re csökkent. Az aktív fertőzöttek 60 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 58 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Jelenleg 688 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 11 053-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 118 500.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”.

Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is kijárási korlátozás van, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön.
    

688 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen
688 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen
Fotó: koronavirus.gov.hu

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonukat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák - tették hozzá.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1609 ember) és Pest megyében (456) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (338), Komárom-Esztergom és Zala (176), valamint Csongrád megye (113). Vas megyében van a legkevesebb (14) fertőzött Magyarországon.

Kapcsolódó írásaink