Krónika

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye, de csúszik a megnyitó

Elkészült a budapesti Nemzeti Összetartozás Emlékhelye, a műszaki átadás-átvétel a következő napokban lesz, de az emlékhely megnyitása csúszik - mondta Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezérigazgatója hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye, de csúszik a megnyitó
A Nemzeti Összetartozás Emlékhelyének látványterve
Fotó: sipzrt.hu

A vezérigazgató elmondta: az Országház előtt megépített emlékhely elkészültét a koronavírus-járvány nem akadályozta meg, ugyanakkor az avatás egy későbbi időpontra csúszik.

Az eredeti elképzelések szerint a megnyitó június 4-én, a nemzeti összetartozás napján lett volna, azonban az emlékhely kialakítása miatt - egy négy méter széles és száz méter hosszú rámpáról van szó - nem lehet garantálni a járvány miatt bevezetett távolságtartási szabályokat.

„Ezért az a döntés született, hogy mindaddig, amíg a járványhelyzet meg nem engedi, az emlékhelyet nem nyitjuk meg” - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az Országház környékének megújítása az Agrármisztérium és a Kúria épületének felújításával folytatódik, a munka egyelőre tervezési szakaszban van.

Kapcsolódó írásaink