Krónika

Mesés májusra invitál a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Profikat és amatőröket, fiatalokat és időseket egyaránt megmozgatott a Három Királyfi, Három Királylány Olvass mesét! kampánya, ráadásul több híresség is csatlakozott a meseolvasós videók beküldéséhez - írják lapunkhoz eljuttatott közleményükben a szervezők.

Mesés májusra invitál a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom
Májusban több Olvass mesét! pályázatra beküldött történetet tesznek közzé
Fotó: Három Királyfi Mozgalom

Kiemelik, mivel igen széles a mesemondók köre, így érdekes, tanulságos történetekkel tudják szórakoztatni az óvodák, iskolák híján otthon tartózkodó óvodásokat, kisiskolásokat.

A mesemondók seregét Kecskés Karina színművész, Kő Boldizsár grafikus, játszótértervező, és Gál Kristóf rendőr alezredes, a koronavírus-sajtótájékoztatók állandó szereplője is erősíti, ők is csatlakoztak az akcióhoz. 

A szervezők legfeljebb tíz perces videókat vártak a jelentkezőktől témamegkötés nélkül. Saját mesét is lehetett küldeni, hiszen a cél az volt, hogy az otthon unatkozó, esetleg szomorkodó, barátaik társaságát hiányoló kisgyerekek szórakozásra találjanak. A közösségi oldalukra májusban folyamatosan felkerülő mesék és mesélők az otthon gyerekeikkel játszó szülőknek is segíthetnek, hogy gyerekeikkel együtt hasznosabban tölthessék a délutánt, az estét – emelik ki.

Május folyamán több Olvass mesét! pályázatra beküldött mesét tesznek közzé, a mesesorozatot az #mesesmajus jelölés használatával lehet egy csokorba gyűjteni.

Kapcsolódó írásaink