Krónika

Országos fejlesztés a Katolikus Karitász hálózatában

Európai Uniós forrásból újult meg a Katolikus Karitász hálózata. A fejlesztéseknek köszönhetően javult a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, valamint a krízis helyzetben lévő személyek, családok hátrányainak leküzdését célzó szolgáltatások hatékonysága, minősége - írta lapunkhoz kedden eljuttatott közleményében a szervezet.

Országos fejlesztés a Katolikus Karitász hálózatában
A Katolikus Karitász székesfehérvári logisztikai központja
Fotó: Katolikus Karitász

A fejlesztések keretében két teljesen új centrum épült: Felsőzsolcán a keleti, Székesfehérváron a nyugati országrész logisztikai és koordinációs központjaiként működnek majd, ezek az épületek a helyi és környékbeli szociális feladatellátás, valamint az önkéntesek bázisai is lesznek.

Az új központokban a célszerű kialakítással és a szükséges eszközök, gépjárművek beszerzésével katasztrófa- és vészhelyzeti mentéshez, gyorssegélyezéshez, újjáépítéshez szükséges tevékenység is lehetővé vált, így a Katolikus Karitász vészhelyzeti bázisaiként is működnek majd.

Az újonnan beszerzett járművek is nagyban segítik majd a mindennapi munkát a Katolikus Karitásznál
Az újonnan beszerzett járművek is nagyban segítik majd a mindennapi munkát a Katolikus Karitásznál
Fotó: Katolikus Karitász

Pécsett a szervezet meglévő épületének felújításával a regionális feladatok ellátását segítő koordinációs, képzési és önkéntes központot alakítottak ki - derül ki a közleményből.

A projekt megvalósulásával egyszerűbben, gyorsabban és szélesebb körben elérhető szociális és katasztrófahelyzeti humanitárius szolgáltatások biztosítása, emellett a fejlesztéseknek köszönhetően az ellátás színvonala is nőni fog a Katolikus Karitász várakozásai szerint.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 650.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásból valósul meg 2017. október 1. – 2020. április 30. között.

Kapcsolódó írásaink