Krónika

Lázadás tört ki egy argentínai börtönben

Túlzsúfolt intézmények

„Nem vagyunk hajlandók börtönben meghalni” – írták fel egy argentínai börtön falára a rabok, miután az intézmény egészségügyi intézkedései miatt lázadni kezdtek.

Az MTI híradása szerint a Buenos Aires Villa Devoto negyedében lévő börtön lakói csütörtök este kezdtek elégedetlenkedni azt követően, hogy megtudták, több társuk megfertőződött a koronavírussal. A lázadás pénteken erőszakos cselekedetekbe csapott át, megszállták az intézmény két emeletét, majd a tetőre kimászva égő matracokat és köveket dobáltak a lent tartózkodó rendőrökre. A hatóságoktól azt követelték, hogy a börtönvezetés biztosítson jobb egészségvédelmi feltételeket, továbbá  az igazságügyi szervek engedélyezzék a veszélyeztetettebbek – főleg a betegek – házi őrizetét. Az utóbbi hetekben több dél-amerikai országban tört már ki börtönlázadás, főként az intézmények túlzsúfoltsága miatt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom