Krónika

Májusban nyitnak a bécsi múzeumok és az állatkert, folytatódhat a Notre-Dame helyreállítása

Jegyvásárlás csak interneten

A pünkösdi ünnepek előtt, május 27-én ismét megnyitja kapuit az Albertina múzeum, és a bécsiek végre birtokukba vehetik az osztrák főváros új modern művészeti múzeumát, az Albertina Modernet.

Májusban nyitnak a bécsi múzeumok és az állatkert, folytatódhat a Notre-Dame helyreállítása
A schönbrunni kastély. Hamarosan újra Sisi nyomában járhatnak a látogatók
Fotó: AFP/Sputnik/Filipp Brem

Az MTI tudósítása szerint utóbbi megnyitását március 12-re tervezték, ám a járvány okán bevezetett korlátozások miatt el kellett halasztani a bécsi Karlsplatzon lévő Künstlerhaus épületben helyet kapó múzeum megnyitását. Az új múzeumban 2500 négyzetméternyi kiállítótéren ötezer képzőművész több mint hatvanezer alkotása talál otthonra. Az Albertina-nál korábban, május 15-én nyitja meg újra kapuit a schönbrunni kastély és az állatkert. Margaret Schramböck gazdasági miniszter csütörtöki közleményében kiemelte, hogy valamennyi idegenforgalmi látványosság újranyitására részletes terveket dolgoztak ki, amelyek összhangban vannak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vonatkozó ajánlásaival. Az egyik kulcsfontosságú intézkedés, hogy belépőjegyeket csak az interneten lehet vásárolni. Közben Párizsban hétfőtől fokozatosan folytatódhatnak a tavaly április 15-i tűzvész utáni helyreállítási munkálatok a Notre-Dame-nál, amiket a koronavírus-járvány miatt március közepén függesztették fel. Először a felújítási terület működését indítják be, aztán magukat a megerősítési munkálatokat kezdik újra május közepén fertőtlenítési eszközök elhelyezésével, végül pedig a stabilizáció összetett munkálatai indulhatnak újra, egyebek mellett annak az állványzatnak a lebontása, amelyen a tűz kiütött, valamint az orgona állványzatának lebontása. A munkások maszkot viselnek majd, kapnak kézfertőtlenítőt, valamint szállást és ellátást is biztosítanak számukra a helyszínen.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom