Krónika

Tíz autót adományozott a mentőszolgálatnak az MVM-csoport

A mentőszolgálatnak tíz vadonatúj autót, a diákoknak háromszáz informatikai eszközt adományozott az MVM-csoport.

Tíz autót adományozott a mentőszolgálatnak az MVM-csoport
A járművekkel az Országos Mentőszolgálat folyamatos otthoni koronavírus-teszteléseit segítik
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Fejér megyei Ercsiben rendezett pénteki adományátadón Révész Máriusz, az önkéntesség akciócsoport vezetője, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy nagy segítséget nyújtanak a digitális oktatáshoz az MVM által felajánlott informatikai eszközök, amelyekből húsz jut Ercsibe.

Jelezte, hogy a több mint 300 eszköz nem egy-egy gyermeket segít majd, hanem gyakran egy családban hármat vagy négyet, tehát csaknem ezer gyerek oktatását segítik.

A kormánybiztos szerint az MVM partnereként tíz új autót felajánló Mercarius flottakezelő a járművekkel az Országos Mentőszolgálat folyamatos otthoni koronavírus-teszteléseit segíti, oda mostantól nem csak mentőautóval mennek, és az így felszabaduló mentőautókat a betegek ellátására használhatják.     

Kóbor György, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója rámutatott, hogy a pandémia idején különösen érzékelhetők az iskolás gyerekek otthoni taníttatásának nehézségei, és látják, hogy sok gyereknek nincs lehetősége a digitális oktatásban részt venni. Ezért nélkülözhető eszközeik közül monitorokat, laptopokat és asztali számítógépeket ajánlottak fel.

Kiemelte: tisztelettel adóznak azok - kiváltképpen az egészségügyben dolgozók - munkája előtt, akik mindennap megvívják harcukat ebben a nehéz helyzetben,. Áldozatos munkájukat stratégiai partnerükkel közösen szeretnék segíteni, ezért ajánlották fel a mentőszolgálatnak a Volkswagen típusú személyautókat.

Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy cégük a mobilitás biztosításához ért legjobban, ezért azzal segítenek. Arra a döntésre jutottak, hogy a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozókat segítik, az autókkal hatékonyan támogathatják mindennapi küzdelmüket - tette hozzá.

Az MVM csoport több mint 300 számítástechnikai eszközt adományozott az Eötvös József Általános Iskolának
Az MVM csoport több mint 300 számítástechnikai eszközt adományozott az Eötvös József Általános Iskolának
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Orth László Béla, az ercsi Eötvös József Általános Iskola igazgatója elmondta, soha nem gondolták volna, hogy egyszer digitális oktatás keretében kell a gyerekeket tanítaniuk, de mindenki példásan áll hozzá a megváltozott helyzethez, diákok, pedagógusok és a szülők is.

Megemlítette, hogy a diákok többet tanulnak, több házi feladatot készítenek el, mint korábban, ennek oka szerinte, hogy személyre szabott feladatot kapnak, amelyet jobban magukénak éreznek.

Köszönettel vette a felajánlott számítógépeket, mert - mint mondta -, akadnak olyan gyerekek, akiknek a családjában nincs elegendő digitális eszköz, s így nem tudnak megfelelően részt venni az oktatásban. Az MVM-től kapott húsz számítógép azt jelenti, hogy húsz családnak, akár hatvan gyereknek is hosszú távon oldja meg az oktatását - tette hozzá.

Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója emlékeztetett arra, hogy a járványhelyzetben az alaptevékenységükön túl több más feladatuk is van, mint például a koronavírus-fertőzöttek kórházban szállítása vagy az otthoni mintavételezés. Ezekhez a személyi feltételek adottak, az MVM és partnere felajánlását pedig jól tudják majd használni a mentési tevékenység háttértámogatásához - mondta a regionális igazgató. 
 

Kapcsolódó írásaink