Krónika

Korai élettani károsodást felismerő laboratórium létesül a Heim Pál kórházban

A Mészáros Csoport ötven millió forintot adományozott a GYERMEKKOR Gyermekgyógyítás Korszerűsítéséért Alapítványon keresztül a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára egy új és korszerű Élettani Laboratórium létesítésére - derült ki a Mészáros Csoport lapunkhoz eljuttatott pénteki közleményéből.

Korai élettani károsodást felismerő laboratórium létesül a Heim Pál kórházban
Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Gyermek téri épülete
Fotó: pestbuda.hu

A kialakítandó új élettani vizsgáló egységben a többi között az érző idegpályák károsodásának korai mérésére, az autonóm idegrendszer funkciójának jellemzésére, és terhelés közbeni szív- és érrendszeri vizsgálatra nyílik lehetőség az új műszerekkel.

Nagy Anikó, az intézet főigazgató főorvosa az adomány kapcsán kifejtette: az új laboratóriummal a cukorbetegség által okozott szövődmények kialakulásának, valamint az idegrendszeri, ér- és szívkárosodások és betegségek nagyon korai felismerése és kezelése válik lehetővé gyermekkorban, amely lehetővé teszi a kicsik számára az egészségesebb felnőtté válást – fogalmazott a főigazgató.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a támogatásról szólva hangsúlyozta: a koronavírus járvány miatt természetes módon a közfigyelem elsősorban az idősekre fókuszál, de eközben sem szabad megfeledkeznünk a segítségre szoruló gyermekekről, akiknek elkötelezett támogatója a Mészáros Csoport. Hiszen ne feledjük: a jövő a gyermekeké, de a felelősség a miénk – tette hozzá a kommunikációs vezető.

Az adománynak köszönhetően kialakítandó új Élettani Laboratórium az Intézet Üllői úti főépületében kap majd helyet, és várhatóan az év végéig megkezdheti működését.

Kapcsolódó írásaink