Krónika

Internetes születésnapot tartott Róma

Elmaradt a felvonulás

Szenátorok, Vesta-szüzek és gladiátorok felvonulása helyett az idén internetes születésnappal ünnepelték meg a hagyomány szerint április 21-én alapított Róma 2773. évét.

Híres színészek elevenítették fel a város ókori történetének epizódjait, valamint a Colosseum is virtuá­lis látogatásra hívta az érdeklődőket. Ismert, a legenda szerint az ikerpár, Romulus és Remus Kr.e. 753-ben ezen a napon alapította Rómát. A korabeli ruhák tökéletes másaiban tartott felvonulásra – amely a Circus Maximustól a Colosseumig halad a város történelmi központján keresztül – idén nem kerülhetett sor, az egyetlen szabadtéri esemény a délben leadott ágyúlövés volt a hét római domb egyikéről, a Gianicolóról. Az MTI jelentése szerint Virginia Raggi római főpolgármester születésnapi köszöntőjében bizalmat kért a 2773 éves város lakosaitól a járványhelyzet utáni újrainduláshoz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom