Krónika

Elfogtak egy nigériai erőszaktevőt Budapesten

Elfogtak egy nigériai férfit Budapesten, aki megerőszakolt egy nőt - közölte a rendőrség hétfő reggel a honlapján.

Elfogtak egy nigériai erőszaktevőt Budapesten
A rendőrök mindössze négy órával a bejelentést követően elfogták a nigériai férfit (Képünk illusztráció)
Fotó: MH

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint szombat délután tett bejelentést egy nő, hogy VII. kerületi lakásában megerőszakolta egy férfi. A nyomozóknak a nő elmondta, hogy egy szexuális szolgáltatást hirdető internetes oldalon került kapcsolatba a férfival, aki április 11-én délután felkereste őt a lakásán. A nő a szexuális szolgáltatásért előre kérte a megbeszélt összeget, azonban a férfi nem akart fizetni, ezért a nő elküldte. A nigériai férfi nem akart a lakásból elmenni, a nőt fojtogatta, megerőszakolta, majd elmenekült.

Objektum doboz

A rendőrök elemezték a környéken lévő térfigyelő kamerák felvételeit is, így sikerült azonosítaniuk a feltételezett tettest, a 22 éves E. I. Joseph nigériai állampolgárt, akit négy órával később a VI. kerületben elfogtak.

A férfi egyetemi tanulmányokat folytat Magyarországon. A VII. kerületi rendőrkapitányság az érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező nigériai állampolgárt szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az egyetemista tagadta a bűncselekmény elkövetését. A nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását.