Krónika

Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei

Húsvét ünnepén a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet, a koronavírus-járvány miatt hívek részvétele nélkül.

Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nagyszombaton este hat órától a budapesti Szent István-bazilika Szűz Mária-kápolnájában vezeti húsvét vigíliájának szertartását
Fotó: Facebook

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nagyszombaton este hat órától a budapesti Szent István-bazilika Szűz Mária-kápolnájában vezeti húsvét vigíliájának szertartását, amelyet a főegyházmegye Facebook-oldalán követhetnek a hívek.

A bíboros húsvétvasárnap délelőtt tizenegykor ugyancsak a Szent István-bazilika Szűz Mária-kápolnájában mutat be szentmisét, a szertartást a Duna Televízió élőben közvetíti.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnap délelőtt 9 órakor tart a budahegyvidéki református templomban ünnepi istentisztelet, amelyet szintén közvetít a Duna Televízió.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökének húsvétvasárnapi istentiszteletét délelőtt a Budavári Evangélikus Gyülekezet honlapján, valamint YouTube-csatornáján teszik közzé.

A húsvéti ünnepkörrel Krisztus kereszthalálára és feltámadására emlékeznek a keresztények. A keresztény hagyomány szerint Jézust nagypénteken feszítették keresztre és vasárnap hajnalra támadt fel.

Húsvétkor a keresztény világ azt ünnepli, hogy Jézus mártírhalálával magára vállalta az emberiség bűneit, ezzel megváltotta és üdvösségre, örök életre vezette őket.

Kapcsolódó írásaink