Krónika

Tigris kapta el a vírust egy New York-i állatkertben

Több nagymacska is tüneteket mutat

Egy négyéves maláj tigrisnek pozitív lett a koronavírus­tesztje New York Bronx negyedében található állatkertben. Ez az első alkalom, hogy egy tigrisnél kimutatták a Covid–19-et – fogalmazott közleményében az amerikai szövetségi agrárminisztérium (USDA).

Tigris kapta el a vírust egy New York-i állatkertben
Fotó: MH

A Nadia nevű tigris szárazon köhögött és étvágytalan lett, ezután kezdték el vizsgálni. Rajta kívül még több tigris és oroszlán is a betegség tüneteit mutatja, de őket nem tesztelték, ugyanis ehhez el kell őket altatni, ez pedig rizikót jelenthet. Az érintett nagymacskák étvágya visszaesett, egyébként jól vannak. A tigris az állatkert egyik fertőzött, de tünetmentes alkalmazottjától kaphatta el a vírust. Az állatkertet már március 27-én bezárták. Az USDA szerint nincs bizonyíték arra, hogy a fertőzés emberről állatra is terjedhet, de óva intették a koronavírussal diagnosztizáltakat, hogy házi kedvenceik közelében legyenek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom