Krónika

Több kelet-közép-európai államnak is segít a Wizz Air

Több kelet-közép-európai államnak is segít a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság, a Váradi József vezette cég a védekezéshez szükséges felszereléseket szállító  gépeket és mentesítő járatokat is üzemeltet.

Több kelet-közép-európai államnak is segít a Wizz Air
A Wizz Air a magyar mellett a szlovén és macedón kormány felkérésére is üzemeltetett különböző járatokat az elmúlt időszakban
Fotó: Pixabay

Váradi József a Reuters hírügynökségnek azt mondta, kormányok és egyéb szervezetek is kérték a segítségüket, de ezek a járatok nem a profitteremlésről szólnak. „A legfontosabb dolog, hogy segítsünk” - fogalmazott a cégvezető.

Magyarországra az elmúlt hetekben több járattal Kínából szállítottak a koronavírus-járvány miatt különböző védőfelszereléseket és lélegeztetőgépeket, Los Angelesből és Miamiból pedig nem kereskedelmi járaton magyarokat szállítottak Budapestre a múlt héten.

A Wizz Air emellett a szlovén és macedón kormány felkérésére is üzemeltetett különböző járatokat, és tárgyalást folytatnak több más régióbeli ország kormányával is. Ezekre a légitársaság a flotta 10 százalékát (12 repülőgépet) és kétszáz fő hajózó személyzetet biztosít.

Kapcsolódó írásaink