Krónika

Ötvenéves a budapesti metró, pályázatot indítanak

Fotókat, videókat várnak

Online pályázattal, minikoncertekkel és a metróról szóló virtuális múzeummal köszönti a héten ötvenéves budapesti metróközlekedést a BKV. Facebook-oldaluk borítóképére hirdetnek pályázatot, amelyre a metró jelenéhez vagy múltjához kapcsolódó fotókkal és videókkal lehet jelentkezni április 15-ig.

Minden pályázónak ingyenes belépést kínálnak a BKV budapesti vagy szentendrei múzeumába, amint azokat megnyithatják. A nyertesek a veszélyhelyzet elmúltával ellátogathatnak egy általuk megjelölt BKV-telephelyre. A Facebookon válogatást adnak azokból a minikoncertekből is, amelyeket korábban a metróállomásokon tartottak. Az első metróvonalat ötven évvel ezelőtt, 1970. április 2-án adták át. Az első, már utasokat is szállító metró április 3-án négy óra tíz perckor gördült ki a telephelyről. A millenniumi kisföldalatti (M1) a metró előzményének tekinthető, de a budapesti metróközlekedést az M2 átadásától számítják.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom