Krónika

Újabb öt beteg halt meg, már 600 fölött a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623-főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte pénteken reggel a koronavirus.gov.hu

Újabb öt beteg halt meg, már 600 fölött a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma
Eddig 17 769 mintát vizsgáltak a laboratóriumokban
Fotó: MH

Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, ezzel már 26 halálos áldozatot követelt a járvány, viszont 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is - tették hozzá.

A weboldal adatai szerint jelenleg 10 668-an tartózkodnak hatósági házi karanténban, és eddig 17 769 mintát vizsgáltak a laboratóriumokban.

A megyénkénti bontást vizsgálva látható, hogy a leginkább fertőzött térség Budapest 261 és Pest megye 124 igazolt esettel, de 20 felett van a beazonosított betegek száma Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fejér, Baranya, valamint Csongrád megyében is. 

Ismételten kiemelték, hogy már a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét - hívták fel a figyelmet.

Kapcsolódó írásaink

Határvédelem veszélyhelyzetben

ĀAz illegális migránsok hátizsákjaiban döntő részt a legújabb műholdas helymeghatározók, a legdrágább telefonok és tabletek lapulnak