Krónika

Zacher Gábor: Nagyon szépen kérek mindenkit, maradjunk otthon!

Az otthon maradás és az izoláció fontosságára hívja fel a figyelmet a Facebookra feltöltött legújabb videójában Zacher Gábor.

Zacher Gábor: Nagyon szépen kérek mindenkit, maradjunk otthon!
Zacher Gábor úgy látja, hogy az emberek egy része még mindig nem veszi komolyan a helyzetet
Fotó: MH

A toxikológus elmondta, úgy látja, hogy az emberek egy része még mindig nem veszi komolyan a helyzetet: „Látni kint az utcán flangálókat, fiatalokat, akik bandáznak, pedig higgyék el, tényleg kellene izolálni saját magunkat” - fogalmazott.

„Ami most van, az még a történetnek a kezdete, lesz ennél sokkal-sokkal súlyosabb a helyzet” - figyelmeztetett Zacher, hozzátéve, hogy senkit nem akar rémisztgetni, de a külföldi tapasztalatok erre engednek következtetni.

A Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának korábbi vezetője nyomatékosan kért mindenkit, hogy maradjunk otthon és figyeljünk a szakemberekre.

Objektum doboz

Leszögezte, elkerülhetjük, hogy igazán nagy problémát okozzon a járvány, de ez azon múlik, hogy mennyire tudunk izolálódni, és mennyire tudjuk átvészelni az előttünk álló három-négy hónapot. „Nagyon-nagyon kemény lesz, de úgy gondolom, hogy együtt megoldhatjuk, úgyhogy tényleg, még egyszer kérek mindenkit, hogy maradjunk otthon” - mondta a főorvos.

„Azért maradjunk otthon, hogy jövőre a húsvét nagyon más legyen, a karácsony nagyon más legyen, és bizony ne arról szóljon, hogy gyászolni kell a családtagjainkat” - figyelmeztetett videóüzenete végén Zacher Gábor.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom