Krónika

Már 408 igazolt fertőzött van Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 408-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma vasárnap reggelre. Két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg elhunyt.

Már 408 igazolt fertőzött van Magyarországon
Újabb megbetegedésekről érkeztek hírek
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A halálos áldozatok száma 13-ra emelkedett a koronavirus.gov.hu adatai szerint.

A portál arról is beszámol, hogy 34 személy meggyógyult a fertőzésből, 71 polgár karanténban van, az elvégzett tesztek száma pedig 12 148.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Kapcsolódó írásaink

Több mint tízezer áldozatot számlál Olaszország

ĀA járvány európai gócának számító ország gyászolja világszerte a betegség legtöbb áldozatát - Sürgősségi forrásokkal segítik a rászorulók élelmiszer-vásárlását - Ferenc pápa nem fertőzött