Krónika

Gumikesztyűt kapnak a BKV sofőrjei

Gumikesztyűt kapnak péntektől a BKV járművezetői, akiknek hétfőtől megkezdik a kézfertőtlenítők kiosztását is koronavírus-járvány miatti óvintézkedések részeként - közölte a társaság pénteken

Gumikesztyűt kapnak a BKV sofőrjei
A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a több ezer fővárosi buszvezető védelme érdekében átmenetileg az autóbuszokon és a trolibuszokon a járművezetők nem nyitják az első ajtót
Fotó: MH

A BKV telephelyein dolgozók védelme érdekében érintés- és vízmentes kézfertőtlenítő automatákat helyeznek ki, valamint minden mosdóban - telephelyeken, irodaházakban, végállomásokon fertőtlenítő hatású kéztisztító áll rendelkezésre - olvasható a közleményben.

A társaság emlékeztetett, a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a több ezer fővárosi buszvezető védelme érdekében átmenetileg az autóbuszokon és a trolibuszokon a járművezetők nem nyitják az első ajtót. A buszok első részét kordonnal zárták el, hogy az ajánlott távolság tartható legyen a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

Ezen intézkedések és eddig meghozott döntések azt a célt szolgálják, hogy lehetőleg a minimálisra csökkentsék dolgozóik veszélyeztetettségét  - hangsúlyozta a BKV a közleményében.

Kapcsolódó írásaink