Krónika

Fizet a biztosító a veronai áldozatok hozzátartozóinak

A koronavírus miatt elmaradt a személyes egyeztetés, videókonferencián született meg a megállapodás

Egy videókonferencia után döntés született: pénzhez juthatnak a veronai buszbalesetben elhunyt fiatalok családtagjai, miután sikeresen megállapodtak a buszos cég felelősségbiztosítójával – írja a Bors. A lap szerint eredetileg március 2-án lett volna egy találkozó Budapesten az áldozatok hozzátartozóit, valamint az érintett biztosítótársaságot képviselő ügyvédek jelenlétében, ezt azonban a koronavírus miatt lemondták. Ehelyett volt a videókonferecia, ahol mindenben sikerült megállapodni.

Fizet a biztosító a veronai áldozatok hozzátartozóinak
Fotó: MH

A biztosító korábban azt mondta, csak akkor teljesíti a kifizetéseket, ha mindenki – a túlélők és az áldozatok hozzátartozói egyaránt – elfogadják a nekik tett ajánlatot. Ez korábban meghiúsult, most azonban sikerült elérni, hogy különválasszák a túlélők és az áldozatok hozzátartozóinak kifizetését – magyarázta el a helyzetet a lapnak az egyik gyászoló hozzátartozó, aki úgy tudja, hogy április 15-ig meg is történik a kifizetés. A Bors információja szerint a felelősségbiztosítás hatmillió euró, vagyis mintegy 1,8 milliárd forint, a hozzátartozók között ezt osztják szét arányosan.

Mindeközben a veronai bíróságon pénteken tartottak volna tárgyalást az ügyben, ahol ítélet is várható volt. Az ülést azonban a koronavírus miatt júniusra halasztották. A magyar sofőrt a rövidített eljárás miatt maximum 12 évre ítélhetik. Amennyiben V. Jánost jogerősen elítélik, Olaszországban kell letöltenie a büntetését, de kérvényezheti a kiadatását.

Emlékezetes: 2017. január 20-án tizenheten haltak meg, amikor a Szinyei Merse Pál Gimnázium által szervezett sítáborból hazavezető úton a gyerekeket és hozzátartozóikat szállító busz egy hídpillérbe csapódott az olasz autópályán, Verona közelében.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom