Krónika

Görögország lefoglalt alkoholkészleteket vet be fertőtlenítésre

Fertőtlenítésre vet be Görögország több tonna - illegális szeszfőzdékben lefoglalt - alkoholt az új típusú koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása végett - közölték a görög hatóságok csütörtökön.

Görögország lefoglalt alkoholkészleteket vet be fertőtlenítésre
A görög vezetés most olyan vállalatokat keres, amelyek hajlandóak a szeszt fertőtlenítőszerekké feldolgozni
Fotó: MH

A tájékoztatás szerint mintegy 155 tonna lefoglalt alkohol van a vámhatóság raktáraiban készleten. A görög vezetés most olyan vállalatokat keres, amelyek hajlandóak a szeszt fertőtlenítőszerekké feldolgozni.

„Gyorsan intézkedtünk, hogy az egészségügyi minisztérium hozzáférhessen és felhasználhassák a lakosság javára” - közölte Georgi Picilisz, az állami Közbevételek Független Hatóságának vezetője.

A görög vámhatóság évente több ezer üveg illegálisan gyártott alkoholt foglal le. A félrevezető - gyakran szirup vagy desztillált víz - feliratú üvegek tartalmát helyben „bomba” néven emlegetik, ugyanis a laboratóriumi vizsgálatok szerint alkoholtartalmuk gyakran a 93 százalékot is meghaladja.

„Szerencsére mindez éppen kapóra jön. A piacon ugyanis hiány van tiszta szeszből az antiszeptikus zselék általános hiánya miatt” - közölte a görög vámhatóság egyik tisztje a Reuters hírügynökséggel.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom