Krónika

A Szent László Kórházba ment a koronavírus-gyanús holland férfi

Már a Szent László Kórházban vizsgálják azt a holland férfit, aki elmondása szerint két hete Hollandiában kapcsolatban került egy fertőzöttel és most rosszul érzi magát - közölte az operatív törzs honlapja.

A Szent László Kórházba ment a koronavírus-gyanús holland férfi
A holland férfi vizsgálatra jelentkezett a Szent László Kórházban
Fotó: dpckorhaz.hu

A koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közlemény szerint a 40 éves holland férfi a mai napon reggel 9 órakor jelentkezett a Budapest XVIII. kerületi Thököly út 3. szám alatti Zsebők Zoltán Szakrendelőben orvosi vizsgálatra, ott elmondta, hogy körülbelül két hete Hollandiában kapcsolatba került egy új koronavírussal fertőzött beteggel.

Orvosi ellátást azért kér, mert rosszul érezte magát és lázas volt. A kezelőorvosa ott tájékoztatta, hogy karanténba kell vonulnia, a férfi erre elhagyta a rendelőt, majd 14 óra 20 perckor ellátásra jelentkezett a Szent László Kórházban. Vizsgálata folyamatban van.

A 18. kerületi polgármester, Szaniszló Sándor korábbi Facebook-posztjában elmondta: lezárták, majd fertőtlenítették a szakrendelő második emeletét pénteken, azt követően, hogy egy olyan beteg járt az intézményben, aki koronavírussal fertőződhetett meg.

Objektum doboz

Hozzátette, hogy a férfi egy 18. kerületi lakos, aki egyébként holland állampolgár, fejfájásra, valamint magas lázra panaszkodott. „Elmondta azt is, hogy van egy másik holland ismerőse, akinél nagy valószínűséggel diagnosztizálták a koronavírust.”

Objektum doboz

 A járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteken úgy döntött, hogy a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László-telephelyén azonnal meg kell kezdeni a felszabadítható betegellátó kapacitások kiürítését, a betegek áthelyezését más egészségügyi intézménybe - közölte a Belügyminisztérium (BM).

Az intézkedés célja, hogy a koronavírusfertőzés-gyanús és a koronavírus-fertőzéses betegek megfigyelésére és kezelésére kijelölt Szent László Kórházban folyamatosan biztosítani tudják a szükséges helyeket.

Kapcsolódó írásaink