Krónika

Meghalt a legidősebb férfi a világon

Meghalt 112 évesen a japán Vatanabe Csitecu, a legidősebb férfi a világon, aki február közepén kapta meg a Guinness-rekordok igazolását.

Meghalt a legidősebb férfi a világon
A japán Vatanabe Csitecu február közepén került bele a Guinness-rekordok könyvébe
Fotó: cnn.com

A szervezet és a temetkezési vállalat, aki a búcsúztatását intézi, kedden erősítette meg, hogy Vatanabe vasárnap hunyt el. Halála okát nem közölték.

A férfi néhány nappal halála előtt már nem evett, lázas volt és nehezen lélegzett - írta a családra hivatkozva a Mainicsi országos japán napilap.

Vatanabe 1907-ben született és a következő hónapban töltötte volna 113. születésnapját. Öt gyereke, 12 unokája, 16 dédunokája és egy ükunokája született a lap szerint.

A japán férfi 18 éven át dolgozott Tajvanon, majd miután hazatért Niigata prefektúrába, nyugdíjas koráig a tartomány alkalmazottja volt.

Birtokán gyümölcsöt és zöldséget termesztett, szerette a habos fánkot és a bonszajt. Ha kérdezték, azt mondta, a hosszú élet titka mosolygás, és az, hogy sose legyünk dühösek.

A japán Guinness részvétét fejezte ki a családnak.

A legidősebb ember egy 117 éves nő, aki szintén Japánban élő Tanaka Kane.

Kapcsolódó írásaink

Elhunyt Csukás István

ĀA Nemzet Művésze címmel kitüntetett író 83 éves volt - Az Emmi és a közmédia is saját halottjának tekinti a szerzőt

Meghalt Göröcs János

ĀAz Újpest korábbi legendás futballistája 80 éves volt - Az Újpest FC és az Újpesti Torna Egylet ma 18 órától közös gyertyagyújtással emlékezik a kiváló csatárra